Bare en slags tidslomme

Så er det morgen. Nattevagten er over and out. Sidder lige og får varmen i de stivfrosne lår og fingre med en kop kaffe. Instant. Tænker, det ikke slår helt så hårdt som den rene vare. Man gambler helst ikke alt for meget med den søvn, man har sparet sammen til over det sidste døgns tid.

Nattevagter er sådan lidt en liga for sig selv. Man er ikke helt rigtigt med i verden, man er mest den, der sørger for, at der er en verden, der stadig drejer rundt, efter aftenvagten er gået hjem og inden dagholdet møder ind. Lidt usynlig, lidt svævende rundt i døgnet og verden. Der er i virkeligheden ikke vildt meget godt at sige om nattevagter. Man er helt på det rene med, at kroppen helst ville sove. Ikke være vågen. Man er ret langsom i optrækket. Med mindre situationen kræver adrenalinsus og effektivitet, for det kan vi til enhver tid godt stille med. Men hvis der er vågeblus og man mest går rundt og vedligeholder, så kan det godt kræve sit at holde øjnene åbne og hovedet nogenlunde i vatter.

Sådan går mange timer. I en slags tidslomme, hvor alting er gået lidt i stå. Selv uret, lader det til. Også i nat. Og tænk engang. Så når man kommer hjem- så er det ligesom om, man bare har forskudt tiden et halvt døgn. Det er stadig halvmørkt. Jeg låser mig ind i opgangen. Videre ind i køkkenet efter at have afført mig store støvler og cykelhjelm og den slags. Derinde sidder tre børn. Og spiller UNO… Det ligner til forveksling scenen fra efter aftensmaden igår, tænker jeg. Hyggesnak med unger, iklædning af overtøj, afsted med børn, følge seksårig i skole. Hjem igen. Ekspedere det tøj, man nåede at sætte over tidligere, til ny maskine. Vande en blomst. Rydde af bordet, fikse en opvasker. Lave en kop kaffe, hænge lidt vådt tøj til tørre. Og så er det, jeg tænker, at så kan man vel også godt tage en bid chokolade til den der kaffe, ja?! For det ku’ lige så godt være aftensyslerne og aftenkaffen, jeg var i gang med, ikke?! Man må godt, når man har haft nattevagt. Blev der sagt!

Og så skal jeg sove! – det er for øvrigt det allerfedeste ved nattevagter; at gå i seng, når alle andre skal i gang… Hav en skøn dag!

Reklamer


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s