Med mirabellemarmelade til går det ikke helt galt

Mandag kom tromlende med alle sine krav og ønsker. De fleste er nu indfriet. Tre børn er glade afsted i hver deres cirkler. Man kunne vel nok have finsovet en time mere, syntes nogen, men når det nu skulle være, så var det også helt i orden, at det blev mandag og tid til venner og gensyn.

Jeg har udsat arbejdsstarten til i nat. Det kan man godt synes er lidt kedeligt. Men på den anden side- nu har jeg lyse timer at nyde, og der er varm, varm kaffe i min kop, og der er marmelade af de gule mirabeller, som er hjembragt fra Frankrig på mit brød. Så går det sjældent helt skidt.

Mirabellemarmeladen er ikke det eneste, vi har bragt med os hjem fra Frankrig. Der står adskillige dåser, bøtter, glas og æsker med lækkert og velsmagende feriehukommelse. Det er vigtigt at kunne tage en lille bid ferie, når man lige pludselig trænger til at huske den sådan rigtigt. For den ferie var lige netop, hvad vi trængte til, os fem her på Sidealléen. Frankrig gjorde godt og varmt indeni og udenpå, og hvad kan man så ønske mere?

Ungerne var super seje til at køre de omtrent 1800 km derned.  Man bliver også ret rastepladsfikseret på et tidspunkt…

Toiletfascist bliver man også, for den sags skyld. ‘Er du sikker på at du ikke bare lige kan tisse en lille smule igen, for der er jo et toilet lige her? Og det er faktisk ikke så ulækkert det her, så gider du ikke godt?’ Man ved jo for i alverden ikke, hvornår man næste gang lige finder et toilet, vel.

Jeg synes for eksempel også, at jeg var helt i orden til at køre noget bil igennem noget Tyskland og i Frankrig- man er jo ligesom ikke den eneste på vejen.

Og selvom de er lidt sære med deres blinkeregler og deres overhalingsstrategier, så kan man nærmest glemme det helt, når der ligepludselig bliver pænt og helt anderledes udansk, der hvor man kører!

Og helt ærligt, så er det bare meget sjovere at der står Marseille end Ishøj på vejskiltene…

Der er simpelthen også for få borge langs motorvejen i DK- jeg mener, det kan jo gøre enhver tur sjovere, når man forestiller sig, hvem der mon boede der og hvilke vanvittige begivenheder, der kan have udspillet sig sådan et sted…

Ved vejs ende nåede vi frem til en skøn lille by i Provence. Apt. Kort og godt. Og lige der blev vi mødt af en mormor og morfar, som havde rosévin på køl og varme knus at dele ud af, og på den aldeles fabelagtige måde startede vi vores første franske ferie!

Frankrig viste sig fra sin allersmukkeste side hele vejen. Vores ferie lå desværre for sent på sæsonen til, at vi kunne få fornøjelsen af lavendelmarker og solgule felter af smilende solsikker. Lavendlerne var høstet, og solsikkerne ved at afblomstre. Vinmarkerne lå tæt, med grønne og blå druer, oliventræer, og særligt frugttræer var der mangfoldigheder af. Melonerne blev høstet og sendte dufte af sommer og velsmag ud over os, og vi har nydt og nydt, at det hele var lige rundt om os.  Vi har haft en madfest uden lige på hele turen. Alting har vokset og groet lige rundt omkring i området, så grøntsager, frugt, brød, vin, olie, alting, duftede og smagte fantastisk og helt rigtigt. Man lover sig selv aldrig mere at kaste penge efter importerede, blege vintertomater, når man står med saften løbende ned af fingrene, mens man spiser en dybrød tomat. Det var sansemættet og skønt.

Det, som også var skønt og godt, var at være helt og aldeles væk. Vi trængte så meget til en pause. Fra alting. Vi fik pausen i Frankrig. Vi var langt væk. Ingenting skulle vi, andet end det vi godt ville. Ingenting at gøre ved det, som vi havde efterladt hjemme. Bare ro og tid og nydning.

Vi har kørt ture, mange ture. Vi har set byer og markeder, ruiner og naturskønheder. Vi har haft madkurv med og spist med udsigt til fantastiske ting. Vi har siddet på verandaen og drukket rødvin og spillet spil. Vi har snakket og badet, hvilet og leget. Det var lige netop det, vi trængte til. Fantastiske ferie!

Reklamer

4 kommentarer on “Med mirabellemarmelade til går det ikke helt galt”

  1. frovin siger:

    <3, tror jeg at jeg vil sige.

    Frankrig er godt for sjælen.

  2. bakkevej siger:

    Beklager, at vi har smittet jer! Men det er altså bare fantastisk, dernede… 🙂 Der er kun én kommentar, der rigtig duer: Da Capo!
    Tak fra os, fordi vi fik lov til at være sammen om alt det skønne!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s