Om tyggegummi og korthårsfrisurer

Jeg har et barn. Eller, altså, vi har tre, men der er nogen, der synes, at det primært er mig, der har et barn, når der sker forskellige ting. Som er for mærkelige eller virkelig uforståelige for voksen farmand. Som aldrig, a l d r i g, har gjort så mærkværdige ting, som for eksempel femårig i denne husstand kan præstere.

Hun har været syg, femåringen. På mange forskellige måder på én gang. Først med hoste, siden feber, toppet op med lidt blærebetændelse igen-igen og så virkelig meget snot. Virkelig, virkelig meget. Jeg har haft nattevagter. Rimer dårligt med sygt barn hjemme. Tog første nat med hende, siden har faren doneret to sygedage til formålet. Idag med indlagt scanning, for det er da besynderligt med alle de omgange med tis og betændelse. Men der er det jo en stor fordel at have radiolog-far, for så kan man bare slæbe barn med ud til søde kolleger, som så godt gider scanne i frokostpausen. Og giver præmier, fordi vi har lavet verdens mest pivede/hysteriske barn, som man skal have til at samarbejde. Og så gav radiolog-far også præmie. Tyggegummi. Med vandmelonsmag (what?! Hvad er der nu galt med peppermint??!). Sær, sær lugt. Syret farve. Barn elsker det. Lige indtil… at barn kommer ud fra badeværelse med hænder klasket op i ansigt og hår, tudende og hys. Fordi sært tyggegummi i jumbosize nu sidder solidt masseret ind i i forvejen sparsom hårpragt. Som vi har brugt næsten 6 år på at gro ud.

Ahmen, ka´du se det for dig?! Vandmelontyggegummistinkende pandehårstot i hårrodsniveau på tudende, men dog fuldstændig ansvarsbevidst femårig. Lettere konfus nattevagtsmor. Som efter et kvarter opgav at redde hårpragten. Hvorefter tyggegummipakken blev inddraget, mens saks og håndklæder blev fundet frem. Tyggegummi = korthårsfrisure. Ikke så meget at rafle om. Der var ikke noget klynk. Der blev bare helt stille. Og så fandt nogen en gul hårbøjle med sløjfe frem for ligesom at redde resten af værdigheden.

Nogen synes, det mest er mig, der har et barn lige dér. Det har nogen måske ret i. Kan egentlig godt huske, hvordan det føles at have ret så kort pandehår…

Reklamer

4 kommentarer on “Om tyggegummi og korthårsfrisurer”

 1. Line siger:

  Der er altså noget om det æble, der ikke lander så langt fra stammen..!
  Men hvor er det dog godt, at netop jeres femårs-yngling er den bedste til at feste op både i hår og i hus ♥
  Klem fra moster L

 2. Kirsten siger:

  Er hun midterbarn? For der noget med de der midterbørn og hændelser…..
  Og håret har vel de fleste prøvet at klippe lidt i – mere eller mindre i smug.
  Det er vigtigt at I får styr på de der blærebetændelser, det er jo ikke så sundt for nyrerne i det lange løb. Det ved I selvfølgelig alt om og jeg kan se at I tager det alvorligt. Det skal man også – men jeg er dialysesygeplejerske og ville en gang i mellem ønske at børn var blevet behandlet i tide. Så det er vel nok heldigt at man kan blive scannet og skidt med om det koster en hårtot, hovedsagen er at man finder årsagen 🙂

  • Ida siger:

   Ha, nej hun er rosinen i pølseenden, men man kunne jo selv gå hen og være sådan lidt midter-agtig… Og ja, vi tager det helt alvorligt med betændelserne, men der er ikke fundet noget endnu.

 3. Margit siger:

  Den historie er Astrid Lindgren værdig! Er du klar til “Lotte flytter hjemmefra” – jeg syns jeg kan se den komme.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s