Og der var fest. En slags.

Det var Nikolajs fødselsdag. Elsket siden d. 12. november, fortæller hans sten om ham. Og nu blev det igen hans dag. Uden ham her hos os. Det blev på en måde ikke spor nemmere. Sidste år var det hele vist bare så grund-forfærdeligt, at hans fødselsdag gik ind i rækken af dage, som vi skulle leve ind i og hen over. I år- mangler han bare virkelig meget stadig. Selvfølgelig.

Alligevel er der grund til fest. For tænk, hvis ikke vi havde haft ham. Velsignet heldige, var vi. Sådan at have. Vi kunne tænke os at have været endnu heldigere, men vi ville ikke undvære det, vi fik. Hellere have haft end slet ikke. Så vi fejrede den glædelige dag, hvor han blev født lige ind i reden hos os. Det er en fest værd, uanset sorgen ved siden af glæden.

Vi gjorde det ordentligt. Hvem vil ikke gerne have en fest? Med kaffekurv, æbler, blomster, gaver. I det små, naturligvis. Men gaver. Fordi vi elsker ham og bliver nødt til at sige det. Fordi vi kan lide, når det ser rart og dejligt ud, og fordi det er helt i orden, at de andre, som kommer og går rundt om, også ser det pæne. Fordi vi elsker, at der er rart, når der kommer besøg hos ham. Og vi elsker, når vi kan se, at han har haft godt selskab, når vi kommer tilbage.

Grundlæggende elsker vi bare. Det er godt at gøre. Man kan ikke andet. Eller, det synes jeg ikke, vi kan. Og det var dejligt at gøre det sammen. Igen.

Reklamer

One Comment on “Og der var fest. En slags.”

  1. Hulemor siger:

    Hvor jeg dog beundrer jeres måde at holde fast i kærligheden, og dermed livet, på. Det er så givende at læse dine ord, når man selv sørger over tabt(e) liv, og jeg er sikker på, jeres Nikolaj mærker jeres kærlighed, der hvor han er.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s