Mellemtiden

Der er tyst for en tid. Det har været juletid med alt, hvad det indebærer. Og lidt til. Derfor kan der blive tyst, mens man gør alt det, som vil gøres.

Det er for første gang, denne jul. Alting farves af dette ‘første gang’. Det vil være sådan mange måneder endnu, og vi kan ikke gøre andet, end at forsøge at følge med som vi bedst kan. Det har været rigtig ægte jul. Med fantastisk mad, med træ og pynt, med salmer og fortællinger, med leg, med gaver, med samvær. Og med savn. Savn med savn på. Og tårer og fortællinger om det gode og dejlige, vi har haft. Om smerten indeni. Om tiden nu, mellemtiden, mellem fødsel, død og særligt opstandelse. Mellemtid. Vi lever i den, mellemtiden. Den skal blive god, den skal blive velsignet. Og den må have lov at være ægte. Mens vi venter på det, som vi tror og håber, skal komme til os og give os alt tilbage igen. Det er jul. Det er mellemtid. Imens passer vi på hinanden og den tid, vi har med dem vi elsker. Og der er så mange, jo!

Vi har haft en dejlig jul. Virkelig. Vi er ikke vant til at være delt, at skulle besøge nogen af os, med kæmpe snedyne over sig og permafrostgrader. Men han har det smukt, min lillebror. Og han er uændret fuldstændig elsket. Og har indtaget sin plads på en anden måde i fejringen af julen. Ikke den vi kunne ønske os, men vi kan ikke vælge her. Vi kan bare elske på afstand. Glæde os til gensyn. Nyde hinanden her. Og vi gør det. Vi nyder det. Vi er gode til at være glade imens. Vi elsker at se ungerne svælge i juleglæderne. Vi elsker at begave dem og hinanden. Vi elsker at sætte os til bord på bord, nyde mad og selskab. Kigge på gaver og fornøje os over at vi ingenlunde er for gamle til at elske at få nyt legetøj. For eksempel er nogen herhjemme ret så glad for- for en kort stund formentlig- at være eneste indehaver af en ipad… Den slags glæder skal man ikke kimse ad. Og nogen, som i mig, er ret så glad for at være indehaver af et lækkert nyt objektiv til kameraet, hvorfor der nu er taget umanerligt mange billeder af alle mulige og umulige motiver. Bare fordi det er så sjovt. Jo, vi er ret så gode til jul!

Reklamer


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s