Anno 2010

Nu med nyt årti…

Mærkeligt. Så hurtigt tiden går. Godt nytår, forresten- vi er jo i gang. Tiden er til stille sysler, diverse film, som ruller over skærmen og underholder trætte og let langkødede børn i sofaen. Krøllede tanker om tid folder sig ud i et voksenhovede. Tid, som i lige nu, inden dagen er slut og arbejdsdagen allerede klokken syv i morgen tidlig skyder et nyt arbejdsår eftertrykkeligt ind. Tid, på den anden måde, som former og mærker et liv på den lange bane. For det ene lille menneske, for den lille og den større enklave af mennesker, som et liv også er. På sådan en begyndelsesdag kan krøllede tanker i særdeleshed få lyst til at svømme frit.

Det er lige som dengang, hvor hvert nyt skoleår fordrede et nyt, hvidt viskelæder, nye blokke uden krøllede hjørner, spidse blyanter og friske highlightere. Hvor det duftede nyt i skoletasken, hvor bøgerne blev foldet nøjagtigt ind i papir, med skarpe hjørner og lige kanter. Med mors sans for æstetik var det lykkeligvis ikke plasticcoated Anders And-papir, men indpakningspapir i afstemte farver og et diskret kløvertryk.

Sådan er et nyt år. Blandt andet. Skarpe kanter, hvidt papir uden kruseduller i margenen. Alt kan ske. Papiret kan komme til at være ramme om et eventyr. Et episk digt. En stor roman, verden ikke vidste, den ikke kunne leve uden. Det kan også blive en indkøbsseddel, en huskeliste, et brev, en ansøgning. Hvem ved? Krøllede Hjerne ved det ikke.  Endnu. Måske kan jeg fortælle det om 365 dage- det håber jeg. Indtil da må jeg nøjes med at ønske. Ønske, at det bliver et godt nyt år. Med gode fortællinger, et enkelt digt, en rejsedagbog- eller noget helt andet. Jeg ønsker bare…

Reklamer


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s